Kaffebønner og en kopp med kaffe

Hvorfor lukter kaffe så godt?

Viste du at kaffe har over 800 forskjellige smakskomponenter?

Det er dobbelt så mange som i vin. Når vi smaker kaffe kan vi få en enda bedre smaksopplevelse om vi lukter på kaffen først. Ta til deg den deilige lukten av nykvernet kaffe før du tilbereder den, og trekk til deg duften av nytraktet kaffe. Smaksløkene våre sitter på tungen, men aromasansene sitter i nesen. Ved å lukte og trekke inn litt luft når du skal smake en kaffe for første gang, gir det en smakseksplosjon i munnen.

Kaffe kan være, syrlig, sødmefylt, bløt, leskende osv. mye av de samme komponentene vi finner i vin. Det finnes utallige varianter av blends (kaffeblandinger) som er nøye satt sammen av fagfolk (cuppere) som jobber med kaffe på kaffebrenneriene.

Vi er så heldig at vi også kan få tak i spesialkaffe, som er kaffe av premium kvalitet «gourmet», i Norge. Spesialkaffe dyrkes i spesielle og ideelle klimaer.

Den er distinkt på smak på grunn av sitt komplette smaksbilde i koppen, og på grunn av få eller ingen defekter. Denne kaffen er ikke en blend, men ren kaffe fra en plantasje (Singel Estate) eller et kaffeproduserende land/ region (Singel Origin).

Alle har sin smakspreferanse når det gjelder kaffe, og vi er så heldige i Norge at vi får tak i mye av den beste kaffen i verden. Det viktigste vi kan gjøre er å sørge for rent vann, rent tilberedningsutstyr, riktig dosering og rett malingsgrad.

Kos deg med kaffen!

0