Velkommen til
Rette Valg Kaffealliansen AS

Rette Valg Kaffealliansen er en del av Kaffealliansen AS, et landsdekkende samarbeid mellom lokale, selvstendige kaffeselskaper som leverer kaffeløsninger til bedrifter. Vi tilbyr kaffemaskiner, kaffetraktere, vannmaskiner og vareautomater av høy kvalitet, samt et bredt utvalg av kvalitetskaffe og spesialkaffe. All vår kaffe er sertifisert av Fairtrade, Rainforest Alliance eller UTZ, som gjør at vi er med på å gi noe tilbake til de kaffeproduserende land og de som dyrker kaffen, gjennom målrettede prosjekter som Next Generation Coffee og Women in Coffee.

Historien bak Kaffealliansen

Hvordan ble Kaffealliansen til? Det hele startet i 2017, da flere lokale og selvstendige kaffeselskaper over hele Norge bestemte seg for å slå seg sammen for å styrke sin konkurranseevne og utvikling i et marked dominert av store multinasjonale selskaper. De ønsket å tilby kvalitetskaffe til bedrifter og forbrukere, samtidig som de bidro til å skape arbeidsplasser lokalt og støtte rettferdig kaffehandel globalt.


Grunnideen og oppstarten om å danne en allianse av kaffeselskaper kom fra Per Braanen og Cathrine Lindebrekke, som er eiere av Rette Valg Kaffealliansen AS. Med over 20 år i kaffebransjen, hadde de lenge vært opptatt av å levere gode kaffeløsninger, men følte at de trengte en allianse av sterke partnere for å kunne konkurrere med de store aktørene. De kontaktet derfor andre kaffeselskaper som delte deres visjon og verdier, og fikk positiv respons. I dag er dette bedriften Kaffealliansen AS

Bakgrunn


Cathrine og Per er to lidenskapelige kaffeentusiaster med lang erfaring fra kundeorienterte bransjer. De har jobbet sammen i over 12 år i House of Coffee, et ledende kaffefirma som ble kjøpt opp av JDE (Friele).


Per startet sin karriere i Hygoform, der han bygget opp en vellykket kaffeavdeling. Cathrine kom fra hotellbransjen, der hun var med på å etablere et Boutique hotell og senere drev hun tre hoteller i Oslo. Etter 15 år i hotellbransjen, ønsket hun å prøve noe nytt, og kaffe var en av hennes store interesser. Per ansatte Cathrine i House of Coffee som Key Account Manager. Per var salgssjef i firmaet, og hadde ansvaret for det landsdekkende salgsapparatet. Sammen utgjorde de et sterkt team som bidro til den forretningsmessige utviklingen av House of Coffee. De satte søkelys på å bygge og vedlikeholde storkundeporteføljen til House of Coffee. De involverte samarbeidspartnere og leverandører i høy grad, og svarte på offentlige og private anbud. Suksessen ble å motivere salgsgruppen til å lære mer om kaffe, og skape et godt samarbeid mellom salg og teknisk avdeling, ble dette arbeidsmodell som skapte god kultur basert på kunnskap og godt samarbeid.

 

Resultat

Med denne bakgrunnen, bestemte Per og Cathrine seg for å starte sitt eget kaffefirma, der de kunne realisere sin visjon, om å drive sitt eget baset på gode verdier og god kultur. De ønsket å skape noe for seg selv og andre gode kaffebedrifter som ser verdien i å samarbeide.

Kaffealliansen består i dag av 7 selvstendige kaffeselskaper fra Fredrikstad i sør til Tromsø i nord. Hvert selskap har sin egen identitet og historie, men deler en felles visjon om å levere de beste kaffeopplevelsene til sine kunder. Kaffealliansen er stolt av å være en norsk aktør som gir tilbake til lokalsamfunnet og til kaffebøndene som dyrker den fantastiske råvaren. Kaffealliansen er mer enn bare en allianse, det er en familie av kaffeelskere. Som en av dem sier: “Vi er stolte av å være en del av Kaffealliansen, fordi vi deler en lidenskap for kaffe og en visjon for en bedre verden.”

Hvorfor velge oss?

Kaffealliansen er en allianse av selvstendige kaffeselskaper som opererer fra Fredrikstad i sør til Tromsø i nord. Om du ser verdien i  å støtte en norsk aktør som gir tilbake til lokalsamfunnet og kaffebøndene, og samtidig ønsker å nyte de beste kaffeopplevelsene, da velger du Kaffealliansen.

Vi i Kaffealliansen har definert fire suksesskriterier som de jobber etter.

Disse er:

  1. Godt samarbeid: Vi deler kunnskap, hjelper hverandre og jobber med felles kundeprosjekter. Hvert selskap har sin egen identitet og historie, men deler en felles visjon om å levere de beste kaffeopplevelsene til sine kunder. 
  2. Kvalitet på det vi gjør /vedlikeholde et godt rykte: Vi leverer et bredt utvalg av kaffemaskiner og automater og vi veileder våre kunder bassert på kunnskap.Vi benytter kvalitetsprodukter i alle ledd innen leveranse av kaffetilberedningsutstyr .
  3. Ærlig og redelig: Vi holder det vi lover, har et engasjement for faget og lokale bedrifter, og vår kaffe gir tilbake til mennesker og miljø.
  4. God kultur blir skapt ved å motivere hverandre og dele kunnskap. Kaffealliansen er mer enn bare en allianse, det er en familie av kaffeelskere som deler en lidenskap for kaffe og en visjon for en bedre verden .

SOm kunde

Som kunde av oss støtter du lokale bedrifter. Norge har en rik og variert kaffehistorie, med mange dyktige kaffebedrifter som brenner, importerer og serverer kvalitetskaffe fra hele verden. Noen av disse bedriftene er store og landsdekkende, mens andre er små og lokale. Som kunde av Kaffealliansen får du tilgang til et stort utvalg av smakfulle og bærekraftige kaffeprodukter som er sertifisert av Fairtrade, Rainforest Alliance, UTZ eller andre anerkjente ordninger. Du bidrar også til å bevare og fremme den norske kaffekulturen som er basert på kvalitet, mangfold og innovasjon. Er du kunde av Kaffealliansen støtter du lokale bedrifter som bryr seg om kaffen og miljøet.

KOnsept

Nyt kaffe av høy kvalitet med kaffetilberedningsutstyr fra Kaffealliansen. Vi leverer kaffetilberedningsutstyr som gir deg den beste kaffeopplevelsen, godkjent av Norsk kaffeinformasjon. Som kunde får du tilgang til et stort utvalg av kaffemaskiner og vannløsninger som passer til dine behov. Du kan velge mellom ulike typer utstyr, som helautomatiske kaffe- og espressomaskiner, tradisjonelle kontorløsninger, bajonettmaskiner, traktere, urnetraktere og mye mer. Du kan også velge mellom ulike typer vannløsninger, Vannkjølere på benk eller ønsker dere et tappetårn. Uansett hva du trenger, finner du det hos Kaffealliansen.


Kaffetilberedningsutstyr fra Kaffealliansen er variert og av høy kvalitet. Alt utstyr blir levert og installert av profesjonelle teknikere som sikrer at utstyret fungerer optimalt og trygt. Vi tilpasser oss dine spesifikke behov og ønsker, slik at du får den beste løsningen for ditt kontor, kantine kaffebar eller andre steder. 

Våre leverandører

God kaffe fra Løfbergs er et ordentlig håndverk. Det begynner med at noen velger ut og håndplukker de aller fineste kaffebærene i Andesfjellenes grønne skråninger, Mount Kenyas skrenter eller andre spennende steder rundt ekvator. Her handler det om lange tradisjoner, unike kunnskaper og mye, mye kjærlighet. Det er slik reisen starter. Kaffen fraktes deretter med båt og tog helt inn i vårt brenneri. Her fortsetter håndverket. Løfbergs prøver, maler og brenner slik at karakterene og smakene blir best mulige. Og akkurat som hos kaffe- bøndene og deres familier gjør de det med masser av kjærlighet og respekt for kaffebønnen. Så kaffen du drikker, er egentlig en kjærlighetserklæring. Fra naturen, kaffebonden og fra oss. Les mer www.lofbergs.no

 
Kaffealliansen leverer alt av kaffeutstyr. Alt fra små trakterere og traktesystemer til store helautomatiske kaffe og- espressomaskiner med avanserte melkesystem. Alt levert av kvalitetsleverandører og stort sett alt utstyr er godkjent av Norsk Kaffeinformasjon les mer www.kaffe.no
 
Våre leverandører er gode samarbeidspartnere som støtter oss med faglig forretningsutvikling.

Kontakt oss i dag

Vi vil gjerne høre fra deg og finne den beste kaffeløsningen for din bedrift. Du kan kontakte oss på telefon 940 98 940 eller e-post post@kaffealliansen.no.