Bærekraftig utvikling for kaffealliansen er å satse på lokale faglige bedrifter, som ønsker å skape arbeidsplasser og utvikling ved å satse på egen kunnskap.  

 

Vi er stolte av å samarbeide med Tårnbrenneriet.
 

Det lille brenneriet har lokaler i Oslo og drives av Roberto Lonardi og Francesco Cassano. Deres engasjement rundt kaffe og brenning av kaffe er en inspirasjon for oss alle i Kaffealliansen. Det blir brent og produsert julekaffe, påskekaffe og spesialkaffe til stor glede for oss og alle våre kunder. Inspirert av et på besøk på verdens nordligste kaffebrenneri (Forvik kaffebrenneri), lærte Roberto hvordan rå- kaffe kan brennes og behandles på mange måter. 

Kaffe er håndverk og tårnbrenneriet utfører faget med stolthet.

Roberto og Francesco i Tårnbrenneriet har sine røtter i Italia, og har tatt sin kaffeutdannelse i Italias rå- kaffe hovedstad, Trieste.

Trieste med sin sterke kaffekultur - 40 prosent av italias totale kaffeimport leveres til havnen i denne byen. Råkaffen bestiller Tårnbrenneriet selv eller i enkelte tilfeller via innkjøpere i Trieste.

 

Kaffen bestilles fra kaffefarmer, som leverer herlig spesialkaffe, og som brennes med kjærlighet hos Tårnbrenneriet.

Kanskje er det de utallige espressoene Francesco og Roberto delte i oppveksten, som gjorde at drømmen om et eget kaffebrenneri ble til virkelighet.

NOEN SMAKER FRA TÅRNBRENNERIET

Kaffe: SANTOS FANCY CERRADO IPANEMA 
fra Brasil

AROMA: Søt og balansert

SMAK: karamell, plomme og hasselnøtt SYRLIGHET: medium, vinsyre

ETTERSMAK: vedvarende, kakao

PROSESS: Vasket

OPPRINNELSE: Antioquia

VEKSTHØYDE: 1600-1800 m

BØNNER: Arabica

Kaffe: FINCA VILLA MARIA SON SON

fra Colombia

AROMA: Søt og balansert

SMAK: karamell, plomme og hasselnøtt SYRLIGHET: medium, vinsyre

ETTERSMAK: vedvarende, kakao

PROSESS: Vasket

OPPRINNELSE: Antioquia

VEKSTHØYDE: 1600-1800 m

BØNNER: Arabica

Kaffe: HUEHUETENANGON

fra Guatemala

AROMA:Sjokolade, honning og kanel 
SMAK: mandler og kandisert frukt SYRLIGHET: medium høy; hovedsakelig sitruspreget 
ETTERSMAK: vedvarende, mørk sjokolade 
PROSESS: vasket 
OPPRINNELSE: Huehuetenango VEKSTHØYDE: 1600-1700 m 
BØNNER: Arabica 

Kaffe: EL BARON

fra Nicaragua

AROMA: Sjokolade

SMAK: sitrus og søt malt

SYRLIGHET: medium lav

ETTERSMAK: ren og tørr

PROSESS: vasket

OPPRINNELSE: Matagalpa

VEKSTHØYDE: 1500-2000 m

BØNNER: Arabica

Kaffe: INCA EP SHB

fra Peru

AROMA: Honning og kakao 
SMAK: vanilje, karamell 
SYRLIGHET: medium høy 
ETTERSMAK: vedvarende, sitrus 
PROSESS: Vasket 
OPPRINNELSE: Chota 
VEKSTHØYDE: 1800 m 
BØNNER: Arabica 

  • Grey Facebook Icon

Ønsker du tilbud på kaffemaskin eller vannløsninger?