Bærekraftig utvikling for kaffealliansen er å satse på lokale faglige bedrifter, som ønsker å skape arbeidsplasser og utvikling ved å satse på egen kunnskap.
Vi er stolte av å samarbeide med Tårnbrenneriet.
Det lille brenneriet har lokaler i Oslo og drives av Roberto Lonardi og Francesco Cassano. Deres engasjement rundt kaffe og brenning av kaffe er en inspirasjon for oss alle i Kaffealliansen. Det blir brent og produsert julekaffe, påskekaffe og spesialkaffe til stor glede for oss og alle våre kunder. Inspirert av et på besøk på verdens nordligste kaffebrenneri (Forvik kaffebrenneri), lærte Roberto hvordan rå- kaffe kan brennes og behandles på mange måter.
Kaffe er håndverk og tårnbrenneriet utfører faget med stolthet.
Roberto og Francesco i Tårnbrenneriet har sine røtter i Italia, og har tatt sin kaffeutdannelse i Italias rå- kaffe hovedstad, Trieste.
Trieste med sin sterke kaffekultur - 40 prosent av italias totale kaffeimport leveres til havnen i denne byen. Råkaffen bestiller Tårnbrenneriet selv eller i enkelte tilfeller via innkjøpere i Trieste.
Kaffen bestilles fra kaffefarmer, som leverer herlig spesialkaffe, og som brennes med kjærlighet hos Tårnbrenneriet.
Kanskje er det de utallige espressoene Francesco og Roberto delte i oppveksten, som gjorde at drømmen om et eget kaffebrenneri ble til virkelighet.
NOEN SMAKER FRA TÅRNBRENNERIET
Kaffe: SANTOS FANCY CERRADO IPANEMA
fra Brasil
AROMA: Søt og balansert
SMAK: karamell, plomme og hasselnøtt SYRLIGHET: medium, vinsyre
ETTERSMAK: vedvarende, kakao
PROSESS: Vasket
OPPRINNELSE: Antioquia
VEKSTHØYDE: 1600-1800 m
BØNNER: Arabica
Kaffe: FINCA VILLA MARIA SON SON
fra Colombia
AROMA: Søt og balansert
SMAK: karamell, plomme og hasselnøtt SYRLIGHET: medium, vinsyre
ETTERSMAK: vedvarende, kakao
PROSESS: Vasket
OPPRINNELSE: Antioquia
VEKSTHØYDE: 1600-1800 m
BØNNER: Arabica
Kaffe: HUEHUETENANGON
fra Guatemala
AROMA:Sjokolade, honning og kanel
SMAK: mandler og kandisert frukt SYRLIGHET: medium høy; hovedsakelig sitruspreget
ETTERSMAK: vedvarende, mørk sjokolade
PROSESS: vasket
OPPRINNELSE: Huehuetenango VEKSTHØYDE: 1600-1700 m
BØNNER: Arabica
Kaffe: EL BARON
fra Nicaragua
AROMA: Sjokolade
SMAK: sitrus og søt malt
SYRLIGHET: medium lav
ETTERSMAK: ren og tørr
PROSESS: vasket
OPPRINNELSE: Matagalpa
VEKSTHØYDE: 1500-2000 m
BØNNER: Arabica
Kaffe: INCA EP SHB
fra Peru
AROMA: Honning og kakao
SMAK: vanilje, karamell
SYRLIGHET: medium høy
ETTERSMAK: vedvarende, sitrus
PROSESS: Vasket
OPPRINNELSE: Chota
VEKSTHØYDE: 1800 m
BØNNER: Arabica

